..så vakker dagen er når den berøres av kjærlighet...

21. oktober 2011

PARRILLADA:


Her er det vår i lufta og studentene har lenge snakket om at de ønsker seg en "primaveradag"(vårdag), et avbrekk i den daglige rutinen. For å komme litt vekk fra det vanlige beveget vi oss et hakk opp i terrenget, det vil si vi fikk være på tomta til Den NORSKE skolen som ligger et nivå opp fra SETELA. Parrillada betyr grill og det ble det. Det ble kjøpt inn kjøtt, poteter, mais, gulrøtter og rødbeter.  Ved siden av kjøttet ble det servert ovnsbakte poteter, kokt mais og salat av kokte gulrøtter og rødbeter. Jeg tilbød meg å være med å handle men da de skulle møtes på markedet kl.05 om  morgenen trakk jeg meg. Kanskje dårlig gjort?? Men oppgavene ble fordelt så jeg tok heller jobben med å vaske poteter.


I nabolaget er det et bakeri som tar imot oppdrag, der har de store ovner så vi kjørte potetene dit opp og fikk de bakt. 

Et oljefat delt i to fungerer som grill, og resultatet blir like godt om ikke bedre enn hjemme. Her er de utrolig flinke med sine marinader.
Så skal maten fordeles, store poteter, mais, salat og tilslutt et stort kjøttstykke på tynn tallerken i plast er ikke det letteste å håndtere når en ikke har bord. Hjelper litt på at en ikke bruker bestikk, her er hendene godt redskap
 
Apetitten var det ikke noe å si på, heller ikke humøret.  

Dagen ble avsluttet med leker
og deltagelsen var varierende

TAKK for en flott dag


2 kommentarer:

Jan Halvard sa...

Takk for sist Gunhild!

Kjekt å lese bloggen din :-)
Eg fann deg via - via blogg til nokon av Boliviamisjonærane i Cochabamba.

Ynskjer lykke til med arbeidet de skal gjere i Peru. Hels Torleif frå meg!

Helsing
Jan Halvard
¡Buenos dias Bolivia!

Gunhild sa...

takk for hilsen, jammen lenge siden vi var på reise i Peru og Bolivia. Hvor er du nå??